Eigenaar Ni Hao vrijgesproken, familieleden moeten wel de cel in

nieuws
foto: Bob de Vries

De 63-jarige eigenaar van restaurantketen Ni Hao is vrijgesproken van fraude. Tegen de man was 2,5 jaar cel geëist.

Volgens de rechtbank was er onvoldoende bewijs dat de man de belastingdienst had opgelicht door te sjoemelen met de boekhouding. Hij was eigenaar van zaken aan het Kattendiep en het Stadspark en in Tynaarlo.

Vier van zijn familieleden werden veroordeeld tot gevangenisstraffen. Twee van hen, onder wie zijn vrouw, kregen 15 maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. Twee anderen kregen een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Een vijfde verdachte kreeg een taakstraf van honderd uur.

De straffen zijn lager dan de eisen van het Openbaar Ministerie. Dat komt vooral omdat Ni Hao al veel geld heeft terugbetaald aan de Belastingdienst en omdat de feiten al jaren oud zijn.

Deel dit artikel:

  1. Dat de feiten al jaren oud zijn mag geen enkele rol van betekenis hebben, advocaten vertragen gewoon de boel en stapelen beroep op beroep en dat gebeurt al tijdens het onderzoek als er bonnetjes en ander info boven water moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *