Blue Army helpt Abiant Lycurgus met ’ticket voor de toekomst’

Supporters van Abiant Lycurgus zijn een actie gestart om de financieel noodlijdende volleybalclub te helpen. Met de actie ’ticket voor de toekomst‘  willen de ‘Blue Army’-supporters Lycurgus helpen.

Abiant Lycurgus verkeert in de problemen. Dat meldt de landskampioen volleybal op haar website. Er zijn schulden en het bestuur is lang niet compleet. Er zijn financiële zorgen en er is nog geen opvolger gevonden voor hoofdsponsor Abiant, die aan het eind van het seizoen stopt. Bovendien zijn de afgelopen paar jaar vier van de zeven bestuursleden teruggetreden, voornamelijk vanwege tijdgebrek. Onder hen is vice-voorzitter Bert Eissens.

De supporters komen nu in actie om hun favoriete sportploeg in leven te houden. “Wij willen dat topsport in Groningen blijft. Onze helden wekelijks zien volleyballen in de strijd om het kampioenschap, zonder dat zij zich druk hoeven te maken over de toekomst en randzaken”, zeggen de actievoerders. Daarnaast roepen de supporters mensen op om via de hashtag #ticketvoordetoekomst hun trots voor Abiant Lycurgus online te laten zien.

Woensdagochtend stond er al bijna 4.500 euro op de teller. Op deze website kunnen belangstellenden meedoen aan de actie.