Appartementencomplex ‘De Woldring’ bereikt hoogste punt

nieuws
Foto: ITBB

Vrijdagmiddag is het hoogste punt bereikt van het jongeren-wooncomplex ‘De Woldring’ aan de Friesestraatweg in Groningen.

In het gebouw komen 435 appartementen voor jongeren, met commerciële ruimten op de begane grond. Met een hoogte van ruim 50 meter en vijftien bouwlagen is dit het hoogste gebouw in de directe omgeving. Het gebouw zal niet alleen jongeren huisvesten in betaalbare appartementen. Op de bovenste verdieping komt een aantal penthouse met een huurprijs tussen de 1000 en 1500 euro.

Buurtbewoners maakten jarenlang bezwaar tegen de komst van de toren, omdat het de omliggende gebouwen permanent in de schaduw zou laten staan en voornamelijk jongeren zou gaan huisvesten. De Raad van State besloot in 2017 dat het complex, met enkele aanpassingen, toch gebouwd mocht worden.

Ter gelegenheid van het hoogste punt is er een boomstamsculptuur gemaakt door Jeroen Boersma welke is aangeboden aan de opdrachtgever Woldring United.

Deel dit artikel: