Appartementencomplex ‘De Woldring’ bereikt hoogste punt

nieuws
Foto: ITBB

Vrijdagmiddag is het hoogste punt bereikt van het jongeren-wooncomplex ‘De Woldring’ aan de Friesestraatweg in Groningen.

In het gebouw komen 435 appartementen voor jongeren, met commerciële ruimten op de begane grond. Met een hoogte van ruim 50 meter en vijftien bouwlagen is dit het hoogste gebouw in de directe omgeving. Het gebouw zal niet alleen jongeren huisvesten in betaalbare appartementen. Op de bovenste verdieping komt een aantal penthouse met een huurprijs tussen de 1000 en 1500 euro.

Buurtbewoners maakten jarenlang bezwaar tegen de komst van de toren, omdat het de omliggende gebouwen permanent in de schaduw zou laten staan en voornamelijk jongeren zou gaan huisvesten. De Raad van State besloot in 2017 dat het complex, met enkele aanpassingen, toch gebouwd mocht worden.

Ter gelegenheid van het hoogste punt is er een boomstamsculptuur gemaakt door Jeroen Boersma welke is aangeboden aan de opdrachtgever Woldring United.

Deel dit artikel:

  1. Dat wordt straks vreselijk druk bij de nog geen 200 meter verder gelegen Jumbo Wilhelminakade… Die staat tussen 5 en 6 al vol met studenten en dan komen er dus nog meer dan 400 bij. Gezellig!
    Overigens staat er vlak bij aan de andere kant van het Reitdiep ook een hoge flat met 16 bouwlagen (als ik goed geteld heb op google maps) Dus laat dat ‘Ruimschoots het hoogste gebouw’ maar weg :)

  2. “Prijzen van de meeste appartementen liggen tussen €595 en €995.” van de website… 595 euro is voor 23+ met volledige huurtoeslag betaalbaar (dus ook voor oudere studenten).De huurtoeslag grens is voor die grens 720 euro , maar dan wordt al niet alles meer vergoedt… voor een huis van 720 euro betaald met aftrek van maximale huurtoeslag al gauw 100 euro meer dan dan onder de 620 euro. Die regels omtrent de harde afbouwgrens wil Rutte 3 veranderen, maar je blijft dan nog wel extra betalen, maar geleidelijker.
    Ik dat voor de duurdere woningen de doelgroep dus vooral werkende jongeren van 23+ inclusied die aan hun promotie/master werken zullen worden..

  3. Mooi particulier initiatief, maar een gedrocht van een bouwwerk. Veel te kolossaal, als je over de ringweg rijdt doemt dit op als een grote hoge muur. Jammer, deze locatie van Woldring had een mooier gebouw verdient, al zal het op de tekening nog wel enigszins hebben geleken, de realitieit heeft het ingehaald.

  4. “ woontoren” van der Schaaf kan weer een leuk moment tegemoet zien waarop hij het startsein mag geven voor de bouw van een stel opgeleukte blokkendozen die de fraaie naam “ Crossroads” dragen. Met daarbij een woontorentje van 65 meter hoog die wel degelijk zijn schaduwwerking zal hebben voor de omwonenden. Ons provinciestadje krijgt hiermee ons eigen “ Manhattan”….
    De Friesestraatweg wordt er niet mooier op…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *