“Verzorgingsindustrie” krijgt bezoek van politie, belasting en gemeente

Diverse kapperszaken, massagesalons en schoonheidszaken in en rond de Nieuwe Ebbingestraat kregen donderdagmiddag bezoek van de politie, de belastingdienst en de gemeente.

Volgens het Dagblad van het Noorden werd de actie georganiseerd omdat deze zaken als paddenstoelen uit de grond schieten, zonder dat er aantoonbaar extra klandizie voor is.

Daarom wordt vermoed dat diverse van deze zaken crimineel geld witwassen, er sprake is van fraude en mogelijk prostitutie. Het is nog niet bekend wat de resultaten zijn van de actie.

Deel dit artikel:

  1. Dit hoort gewoon bij een op Amsterdamse leest geschoeide stad, niets bijzonders. Zet er dan ook gelijk bij hoeveel van dit soort witwaszaakjes een eigenaar van van allochtone afkomst kennen.

  2. Ik verbaas mij er ook altijd over als ik weer door de nieuwe ebbinge fiets. Heel veel zaakjes waar je weinig tot geen klandizie ziet, welk tijdstip van de dag dan ook. En zaken als veel barber/kapper shops en tegenwoordig in mindere mate telecomshops. Maar ja de (illegale) zaken zullen wel te klein zijn voor de fiod. Ik betwijfel of de politie er wat mee kan.

    Het verpest het straatbeeld wel. De gemeente zou hier een beleid op moeten voeren van x zoveel dezelfde shops in een bepaalde radius ofzo.

  3. Klopt weet niet hoeveel kapperzaken er al zijn geweest in die straat kon niet anders dat ze een keer de bezem er door gingen steenstilstraat kunnen ook wel een keer controle doen ook veel van die foute zaken maar ja dan gaan ze naar een ander stad weer in gaat het weer gewoon door met de foute zaken in de gewone kapperzaken stoppen ze om zes uur maar bij deze zaken om tien uurs avond stonden ze nog te knippen ra ra zolang open tocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *