Vanaf nu ook zonnepanelen op huurwoningen met ‘gedeeld dak’

nieuws

Vanaf deze week kunnen huurders van Nijestee met een gedeeld dak ook zonnepanelen laten plaatsen. Voorheen was dit alleen mogelijk voor bewoners van rijtjeshuizen.

Dankzij de afspraken die Nijestee gemaakt het met energieleverancier Grunneger Power wordt  het mogelijk voor bewoners van zogeheten ‘gestapelde bouw’ om zonne-energie op te wekken. Net als bij de individuele zonnepanelen op eengezinswoningen, betaalt Nijestee de installatie van de zonnepanelen. Dit wordt verrekend met een huurverhoging die ongeveer vijftig procent van de opbrengst is.

Als een bewoner zonnepanelen aanvraagt, wordt er een technische scan gedaan om te kijken of het dak geschikt is. Indien dit het geval is, houdt Grunneger Power een interessepeiling bij alle bewoners van het complex. Wanneer de meerderheid van de bewoners akkoord gaat, worden de zonnepanelen geplaatst. De opgewekte stroom wordt eerlijk verdeeld over alle bewoners.

Deel dit artikel: