Rob Huter had geen fietssleutel bij zich

Rob Huter had in tegenstelling tot eerdere berichten geen fietssleutel bij zich. Dat meldt Haren de Krant.

Huter werd sinds 29 december vermist. Op die dag trok hij op de fiets er op uit om zich te oriënteren op de aanschaf van een nieuwe fiets. Hij werd voor het laatst gezien bij een fietswinkel aan de Bedumerweg. Vorige week werd het lichaam van Huter gevonden in het water bij de Winschoterkade. Aanvankelijk meldde de politie dat uit onderzoek was gebleken dat hij een fietssleutel bij zich droeg. Hierdoor was het beeld ontstaan dat hij ergens in de stad zijn fiets op slot had gezet en daarna door onbekende oorzaak te water was geraakt.

De politie heeft dat bericht nu echter gerectificeerd. De fietssleutel blijkt een huissleutel te zijn. Daarmee lijkt het er op dat Huter tegelijk met de fiets in het water terecht is gekomen. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd een raadsel. Mensen die meer informatie hebben kunnen zich melden bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Deel dit artikel:

  1. Of hij heeft zijn fiets niet op slot gezet, of hij is zijn fietssleutel verloren. Voor dan wel na dat hij te water raakte. Laat de gemeente maar eens wat fietswrakken gaan dreggen rond het gebied waar hij gevonden is. Maar het is natuurlijk niet zo waarschijnlijk dat hij op klaarlichte dag met fiets en al het water in is gevallen zonder dat iemand het merkt.

  2. Ik hoop dat de politie en de vrijwilligers door zullen gaan met hun pogingen te doorgronden wat er nu precies gebeurd is, ook al zijn er vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf.

    Want het blijft natuurlijk een merkwaardig verhaal: een oudere, maar nog geenszins hoogbejaarde man verlaat zijn woning in Haren met de mededeling dat hij in Groningen een nieuwe fiets voor zijn vrouw gaat aanschaffen, maar gaat eerst naar de Albert Heijn in de Kerkstraat, zwerft nog een uur in het centrum van Haren rond, waar hij een oud-collega tegenkomt, bereikt vervolgens om 13 uur tóch een fietsenhandel aan de Bedumerweg (waar hij kennelijk lucide genoeg was om een fiets te bestellen én een afhaalmoment af te spreken), maar raakt vervolgens zoek, om bijna twee maanden later uit het water bij de Winschoterkade opgehaald te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *