AFGELOPEN: NAC – FC Groningen (0-0)

Avondje NAC! Dat is wat FC Groningen vanavond te wachten staat. De Bredanaren vechten tegen degradatie en vestigen hun hoop op punten op de wedstrijd van vanavond. FC Groningen zal de goede reeks van de afgelopen weken willen doorzetten. Volg dit liveblog vanaf 20:45 voor het laatste nieuws rondom de wedstrijd.

 

AFGELOPEN. NAC Breda – FC Groningen eindigt in een terechte 0-0.

 

90+1’ Daar was NAC weer bijna.. Misverstand achterin bij de Groningers resulteert in een grote kans voor Kastaneer: over.

90’ 100% kans voor Doan… De speler komt alleen voor het doel en weet niet te scoren.. 4 minuten extra tijd.

88’ Wissel FC Groningen: Mimoun Mahi gaat naar de bank en Paul Gladon komt in het veld.

85’ Wissel NAC: Mühren vervangt Dervite.

79’ Mahi schiet van afstand naast.

73’ Wissel FC Groningen: Bruns wordt vervangen door Mo El Hankouri. Bruns lijkt het veld niet fit te verlaten.

71’ Ook de VAR in Zeist is het eens met het besluit van Blom. Wat een spanning…

70’ Wat doet Sergio Padt? Een hoge bal laat hij zo pardoes uit zijn handen vallen. Was de bal achter de lijn? De arbitrage zegt vooralsnog nee.

69’ Ludovit Reis… Reis knalt op de rand van de 16 meter de bal op de lat.

68’ Wissel NAC Breda: Kaikai komt binnen de lijnen voor Giovanni Korte.

62’ Wissel FC Groningen: Illias Bel Hassani komt in het veld voor Kaj Sierhuis.

57’ Na een mooie actie van Bruns schiet Sierhuis uit de draai in de handen van Van Leer.

56’ Oef.. Doan! De Japanner ziet zijn harde inzet met moeite gekeerd worden door Van Leer.

53’ NAC dringt aan. Reis lijkt de pijn eruit gelopen te hebben.

52’ Ludovit Reis ligt nu al twee minuten op het veld. De middenvelder kan niet staan op zijn rechterbeen.

47’ Het stadion zingt alles of niets en NAC slaat bijna toe! Voorzet van Korte wordt maar rakelings naast gekopt door Mitchell te Vrede.

46’ Wissel NAC: Gersbach is vervangen door Leigh.

46’ Bloed, zweet en tranen heeft geklonken in het stadion, we zijn weer begonnen!

 

RUST. De spelers kunnen aan de thee bij een 0-0 tussenstand.

 

38’ Doan dolt de verdediging van NAC duizelig en komt vervolgens met zijn rechterbeen niet verder dan een matig schot.

36’ Mahi schiet van afstand hoog over.

35’ Gele kaart voor Mimoun Mahi die een overtreding maakt om de angel uit een aanval van NAC te halen.

33’ Na een mooie aanval, via Mahi en Sierhuis, wordt een schot van Doan geblokt in het strafschopgebied van NAC.

24’ Kevin Blom maakt tot nu toe nog geen vrienden in Breda.

21’ Thomas Bruns ligt op het veld en voelt aan zijn hoofd. De Vitesse-huurling kan na een korte behandeling weer verder.

15’ Oh.. bijna NAC! Kastaneer wordt weggestoken en knalt de bal in het zijnet. Het hele Rat Verlegh stadion juicht door schijnbedrog voor de openingstreffer.

13’ Daar was Bruns bijna… Memisevic lobt de bal prachtig, over de verdediging van NAC, naar Bruns. De middenvelder schiet de bal vervolgens oog in oog met Van Leer over.

10’ Eerste gevaar van de kant van NAC. Uit een hoekschop kopt Palmer-Brown de bal in de handen van Padt.

1’ Na 16 seconden heeft Mimoun Mahi zijn eerste schot op doel al gelost.

1’ Scheidsrechter Blom heeft gefloten, we zijn los!

 

 

De rust is na de winterstop eindelijk teruggekeerd in het noorden bij FC Groningen. De Groningers hebben uit de laatste vijf wedstrijden 12 punten verzameld, met als kers op de taart de overwinning op Feyenoord vorige week. Bij de ploeg van Danny Buijs is alleen Warmerdam niet fit genoeg om te spelen. Ko Itakura en Jannick Pohl hebben minuten gemaakt in het tweede elftal afgelopen middag.

NAC Breda was ooit een stabiele subtopper, maar schippert de laatste jaren tussen de twee profniveau’s in Nederland. Ook dit jaar is het spannend voor de fans van NAC. De Brabanders staan op de laatste plaats in de eredivisie, drie punten van De Graafschap. NAC ziet het duel tegen FC Groningen als een alles of niets duel om nog punten te kunnen halen op de korte termijn. Zeker gezien het zware programma dat nog wacht voor de Geel-zwarten. Sterspeler Rosheuvel speelt niet mee bij NAC.

Historie: het duel is 32 keer eerder gespeeld. Negen keer wonnen de Groningers, 14 keer eindigde de wedstrijd gelijk en negen keer bleven de drie punten in Breda.

Opstelling NAC Breda: Van Leer, Van Anholt, Koch, Dervite, Palmer-Brown, Gersbach; Nijholt, Lundqvist, Korte; Te Vrede, Kastaneer

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Doan, Reis, Memisevic, Bruns; Sierhuis, Mahi

Scheidsrechter: Kevin Blom

Deel dit artikel:

 1. Nepsupporter Nijland met zijn lulverhaal dat de FC supporters liever zondagmiddag naar de FC gaan. Wil daar weleens eerlijk onderzoek naar.

  Avondwedstrijden hebben veel meer sfeer. Veel makkelijker makkelijker om met een slok bier op, in het donker onder licht van lichtmasten ploeg toe te zingen. Zie Nac.

  En als het om jonge supporters gaat. Vond avondwedstrijden in Oosterpark iets magisch. Liefde voor de FC geboren. En op de terugweg in de file slapend op de achterbank. Prima. Niks mis mee.

 2. Bel Hassani er in. Bruns is nu al drie wedstrijden ballen aan het verliezen. En het zijn ook de moeilijkste ballen. Concentratie van een amateur.

 3. VSH,
  De positieve impuls omtrent de gehaalde “versterkingen” is tanende. Zie ook PEC met Stam. Eén puntje is mooi meegenomen, maar de degradatiestreep is nog niet uit zicht.

  1. Sierhuis bevalt me nog steeds goed. Gladon brengt ook wel oorlog in zestien tegenstander. Bel Hassani komt vast los. Maar Bruns lijkt (in balbezit) niet geconcentreerd; levert veel in. Jammer, want hij kan zeker voetballen.

   Hankouri te kort voor beoordeling, en Itakura heeft net als Van de Looi de pech dat het met Memisevic en Reis erg goed staat.

   (Winnen we van VVV dan gaan we voor de goede play-offs).

 4. Slappe wedstrijd, kn niet nalaten om af en toe weg te zappen.
  Padt wordt zo langzamerhand een karikatuur van een goede keeper. Te dik en een domme misser waarbij de schuld aan de stadionverlichting geeft.
  Heel jammer dat hij zo wisselvallig is geworden, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij niet goed weet wat je er voor moet doen om een betere keeper te worden. Een andere leefstijl zou al een beetje helpen.

  1. bij het uit het doel halen van die bijna-goal (“ik was even verblind door het stadionlicht”) deed hij even een billie turfje; ter compensatie was z’n gezicht bij het commentaar achteraf extra uitgestreken en klonk hij zelfverzekerd. ik ben bang dat koeman er dwars doorheen kijkt. maar ook dikke keepers kunnen populair zijn bij hun club: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeroen_Verhoeven

   1. @van turenhout
    Jeroen Verhoeven was overal populair, hij maakte een authentieke indruk en maakte zichzelf niet belangrijker dan nodig. Bovendien was het een heel aardige keeper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *