KNVB zet elftal Mamio uit competitie na ongeregeldheden in wedstrijd tegen ON

nieuws
Foto: Andor Heij

Het derde elftal van Mamio, dat in de reserve derde klasse speelde, is door de KNVB uit de competitie gezet wegens wanordelijkheden in de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau 3 in oktober vorig jaar.

Vice-voorzitter Bobi Mileski van Mamio wist vrijdag nog niets van deze straf. “Er was trammelant in de wedstrijd tegen Oranje Nassau. We zouden eerst puntaftrek krijgen, maar de openbare aanklager van de KNVB was het daar niet mee eens en is in beroep gegaan. We kregen wel een brief dat we misschien uit de competitie genomen zouden worden”.

Volgens Mileski is er wel van alles gebeurd in de wedstrijd: “Een schoppartij, een sliding, ruzie met de scheidsrechter. Ik heb gehoord dat het van beide kanten gebeurde, maar ik ben er zelf niet bij geweest”.

Volgens elftalleider en speler Walter Sardjoe ging er nogal wat aan vooraf, voordat de definitieve straf werd uitgesproken. De aanklager van de KNVB wilde Mamio uit de competitie zetten, maar na het horen van beide partijen werd het een boete en puntaftrek. Mamio vond de boete (eerst 1250 en later 750 euro onvoorwaardelijk) te hoog en die werd later door de tuchtcommissie verlaagd naar 250 euro, waarvan 150 voorwaardelijk. Ook kreeg Mamio vijf punten in mindering, waarvan twee voorwaardelijk. Deze straf wilde Mamio accepteren. Maar de commissie van beroep vond dat de tuchtcommissie zijn werk niet goed had gedaan en zette Mamio uit de competitie.

De procedure duurde maanden en daardoor werd Mamio 3 overvallen door de uitsluiting. “Ik vind de straf veel te zwaar”, aldus Sardjoe. “Zeker omdat de aanklager eerst niet van plan was om ons uit de competitie te nemen”. Sardjoe baalt er van dat Mamio negatief in het nieuws komt. “In het verleden was er wel eens aan de hand, maar ik voetbal hier inmiddels zestien jaar en er is nooit wat gebeurd”.

De KNVB heeft inmiddels aan alle betrokken clubs een mail gestuurd waarin staat dat Mamio uit de competitie is gehaald en dat die met elf clubs door gaat. Oranje Nassau werd niet bestraft, want de club kreeg door de uitsluiting van Mamio zelfs een periodetitel toebedeeld. Door de  schorsing van Mamio 3 degradeert de club automatisch en speelt volgend jaar in de vierde klasse reserve.