Japan en Doan verliezen finale Azië Cup

sport
Foto: Sportphotoagency.com Ritsu Doan heeft gescoord tegen PEC Zwolle.

Het is het Japan van Ritsu Doan niet gelukt de Azië Cup te winnen. De Japanners werden in de finale met 1-3 verslagen door Qatar.

Qatar kwam op voorsprong door een fenomenale omhaal van Almoez Ali. De Qatarees wipte de bal een aantal keer op waarna hij de keeper van Japan verraste met een omhaal. Abdulaziz Hatem zette Qatar met een fantastisch afstandsschot op 0-2.

Japan kwam terug tot 1-2 door een doelpunt van Takumi Minamino. Een handsbal van oud-eredivisionist Maya Yoshida leverde Qatar een penalty op waardoor de stand 1-3 werd. Japan probeerde in de slotfase vanalles, kwam nog een aantal keer dicht bij, maar wist niet meer te scoren.

Ritsu Doan keert aanstaande donderdag terug op het trainingsveld bij FC Groningen, na een korte periode bij familie.

Deel dit artikel: