Groningse stichting genomineerd voor Drentse prijs

nieuws

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft drie culturele organisaties genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs, waaronder de Stichting Gedeelde Verhalen uit Groningen.

De Groningse stichting is verantwoordelijk voor Aan de Andere Kant, een theaterproject over Molukkers in Nederland. Over hun komst naar Nederland, hun jarenlang verblijf in woonoorden. Over verbroken beloftes en acties. Over de impact die deze acties op hen en op andere Nederlanders heeft gehad. Over het perspectief en de beleving van beide kanten. En over verzoening. Aan de Andere Kant begon in 2018 met een korte voorstelling op drie markante Molukse locaties in het Noorden, waaronder Hoogkerk. In 2019 en 2020 volgen deel 2 en 3. Samen vormen ze met een doorlopend verhaal een trilogie. Met als afsluitende locatie het kampterrein van Westerbork, waar zich na de oorlog één van de grootste Molukse woonoorden bevond: Schattenberg.

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs op 1 april 2019 uit aan de winnaar.