Gemeente: “Wethouder Broeksma? Die werkt hier niet”

nieuws

Bij de gemeente Groningen is nog niet iedereen er van doordrongen dat er een nieuw college van B&W is aangetreden. “Ik heb even voor je nagekeken maar Philip Broeksma werkt niet bij ons.”

Tegen dit probleem is het actiecomité ‘Brug terug’ aangelopen. Het comité dat strijdt voor de terugkomst van de Paddepoelsterbrug wil graag om tafel met de vorige week geïnstalleerde wethouder Philip Broeksma (GroenLinks). Om contact met hem te krijgen besloot het comité om een appje te sturen naar de gemeente. Op het verzoek aan meneer Broeksma reageerde de gemeente met de woorden: “Volgens mij heb je dit bericht naar het verkeerde nummer gestuurd, wij zijn van de gemeente Groningen.”

Het comité legt vervolgens door middel van een artikel van OOG Tv uit wat precies de bedoeling is. Daarop zegt de gemeente: “Ik heb het even voor je nagekeken. Philip Broeksma werkt niet bij ons.”

De Paddepoelsterbrug werd vorig jaar september aangevaren door een schip. Rijkswaterstaat lijkt niet van plan de populaire verbinding die dagelijks door zo’n zeshonderd fietsers en wandelaars gebruikt werd, te vervangen. Buurtbewoners zijn een actiecomité gestart waar inmiddels ruim vijfhonderd mensen zich voor hebben aangemeld. Het comité wil door middel van een lobby bij de gemeente, provincie en politieke partijen een stevig en sterk fundament creëren.

Deel dit artikel: