Gemeente: ‘Volgende week besluit Barkmolenstraat’

nieuws
Beeld: Joris van Tweel

Komende week neemt de gemeente een besluit over de plaatsing van 26 ex-verslaafden in de buurt De Meeuwen. Vandaag is er een inloopbijeenkomst waar buurtbewoners hun zorgen kunnen uiten.

Bij deze inloopbijeenkomst wil de gemeente de vragen ophalen die in de buurt bestaan over de eventuele plaatsing van de cliënten. Daarnaast wil de gemeente in gesprek gaan over de potentiële pijnpunten van het besluit, zoals de speeltuin die vlak naast het gebouw staat.

Verslavingszorg Noord Nederland heeft een omgevingsrapport opgesteld en openbaar gemaakt. In dit plan benoemt de organisatie een aantal maatregelen en afspraken om de overlast zo veel mogelijk te voorkomen en de eventuele overlast ook snel terug te dringen. Zo wil de organisatie regelmatig gesprekken met de flatbewoners, worden de trappenhuizen aangepast om de cliënten niet naar de andere verdiepingen te laten komen en worden er controles ingelast in de directe omgeving van het gebouw, zodat er geen ongewenste personen rondhangen bij de flat.

De gemeente geeft bij OOG aan dat zij ‘keer op keer’ aangeboden heeft om met de buurtbewoners in contact te komen en dat zij hier nog steeds voor open staat.