FC Groningen speelt doelpuntloos gelijk tegen NAC Breda

FC Groningen kwam zaterdagavond in Breda niet verder dan een gelijkspel tegen NAC. In een gelijkopgaande wedstrijd hadden beide ploegen kansen op het winnende doelpunt, maar hielden beiden doelmannen hun doel schoon: 0-0.

Danny Buijs gelooft in het “never change a winning team” principe en hield dus vast aan de zelfde elf namen als vorig weekend, (1-0 winst op Feyenoord red.). Bruns speelde als linker middenvelder en Ludovit Reis hield ook deze week zijn basisplaats.

Na 13 minuten spelen had FC Groningen al een dot van een kans. Memisevic gaf een leep balletje over de defensie van NAC en speelde zo Thomas Bruns vrij voor de keeper. De huurling van Vitesse schoot de bal vervolgens over. Twee minuten later juichte het Rat Verlegh stadion voor een “schijn” treffer van Kastaneer. De aanvaller dribbelde af op het doel van Padt en knalde de bal vervolgens hard in het zijnet. Het schot zorgde voor een enorm schijnbedrog en liet dus het hele stadion onterecht beven.

In de rust hoorde de mannen van Mitchell van der Gaag dat directe degradatieconcurrent De Graafschap met 0-3 voorstond tegen PEC Zwolle. Om aansluiting te houden met de nummer 17 had NAC een goed resultaat nodig. De Brabanders kletste er dan de eerste minuten van de tweede helft ook hard in bij de Groningers en creeërde kansen. De Geel-zwarten waren het dichtste bij een treffer door een blunder van Sergio Padt. De doelman liet een hoge bal uit zijn handen vallen en kon maar ternauwernood voorkomen dat de bal niet over de lijn ging.

Ritsu Doan was even later ook dicht bij de 0-1. Zijn schot werd echter gepareerd door keeper Van Leer. In de blessuretijd had de Japanner een honderd procent kans op de winnende treffer. Invaller Bel Hassani stak de rechter middenvelder prachtig weg en Doan verzuimde oog in oog met Van Leer de winnende te maken. Nadat Kastaneer, na een misverstand achterin bij de Groningers, ook niet tekende voor de winnende, floot Kevin Blom voor het eindsignaal: 0-0.

Volgende week speelt FC Groningen thuis tegen VVV-Venlo.