D66: Artikel 1 van Grondwet bij entree provinciehuis

nieuws

D66 Provincie Groningen wil artikel 1 van de Grondwet een prominente plek in de entree van het provinciehuis geven. Utrecht deed dat al eerder.

Artikel 1 van de grondwet verbiedt discriminatie. De letterlijke tekst van het artikel is “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

“We zien de afgelopen jaren steeds vaker dat mensen gediscrimineerd worden op basis van afkomst, godsdienst of seksuele oriëntatie”, stelt D66-lijsttrekker D66 Fleur Gräper. D66 Provincie Groningen haalt ook de provincie Utrecht aan, waar dit belangrijke symbool ruim een jaar geleden al een prominente plek heeft gekregen.

Deel dit artikel: