Aanmeldingen ‘Paddepoelsterbrug Terug’ blijven binnenstromen

nieuws
Foto: Andor Heij

Het aantal Groningers die de actie ‘Paddepoelsterbrug Terug’ steunt is in een week tijd bijna verdubbeld. Dat laten de initiatiefnemers weten die achter de actie zitten.

Vorig weekend hadden zo’n 250 mensen een mailtje gestuurd dat ze de brug graag terug willen. “Inmiddels zitten we al op ruim 420”, vertelt Ada Zwakenberg die samen met een aantal buurtbewoners de actie begonnen is. In september vorig jaar werd de brug aangevaren door een schip en raakte daarmee zwaarbeschadigd. Om de verbinding snel terug te krijgen riepen buurtbewoners op om een mail te sturen naar brugterug@gmail.com. Afgelopen dinsdag vond er een informatiebijeenkomst plaats in het dorpshuis in Adorp waar de mailtjes gebruikt werden om aan te tonen dat veel mensen graag weer gebruik willen maken van de brug.

Rijkswaterstaat liet op de avond echter doorschemeren dat de brug wellicht helemaal niet terug komt omdat het voor onveilige situaties zorgt. Het agentschap liet weten dat het liever zou investeren in goede en mooie fietspaden zodat om fietsen via de Dorkwerderbrug of de Walfridesbrug aantrekkelijker wordt. De actiegroep blijft echter vasthouden aan haar standpunt. “De bestaande lage brug moet zo spoedig mogelijk gerepareerd en teruggeplaatst worden. Op dit moment willen we het met de overheden ook niet hebben over tijdelijke alternatieven of flankerende maatregelen, want dat leidt alleen maar af van de terugplaatsing van de brug.

Wil je de actiegroep Brug Terug ook steunen, dan kun je een mail sturen naar dit adres. Op Facebook zijn ze op deze pagina te vinden.

Afgelopen week zond OOG Tv onderstaande reportage uit waarin de actiegroep ingaat op het nieuws dat de brug wellicht helemaal niet terug komt

Deel dit artikel: