Twaalfde partij WK Dammen remise tussen Boomstra en Schwarzman

sport

De 12e en laatste partij met reguliere bedenktijd in de match om het wereldkampioenschap dammen tussen de Groninger Roel Boomstra en de Rus Schwarzman is na 45 zetten in remise geëindigd.

Dit betekent dat Boomstra na twaalf partijen met een 1-0 voorsprong de barrage van morgen gaat spelen. Alleen de zesde partij werd door de Groninger gewonnen, de overige elf partijen werden remise.  De speler, die het eerst drie partijen wint, is wereldkampioen.

Morgen beginnen bij RTV Drenthe om 10.00 uur de partijen met versneld tempo.  Deze ontknoping is in Assen in het gebouw van RTV Drenthe aan de Beilerstraat 30 in Assen en is ook live te volgen op het televisiekanaal en via de site van de Drentse regionale omroep. Beide eerste rapidpartijen eindigden zondagmorgen in remise.