Vijf aanhoudingen op station Zwolle: treinverkeer weer hervat

112
Foto: Andor Heij

Bij verschillende politieacties zijn zondagmiddag op station Zwolle vijf mensen aangehouden. Vanwege de acties was er langere tijd geen treinverkeer mogelijk.

In eerste instantie werden er in een trein op het station twee mensen aangehouden door een arrestatieteam van de politie. “Ze hebben reizigers van een trein met de handen op het hoofd één voor één uit de trein gehaald”, schrijft RTV Oost op haar website. De politie Overijssel laat weten dat er op het station twee mannen zijn gearresteerd. “Onder begeleiding van zwaarbewapende agenten met kogelwerende vesten zijn zij geblinddoekt en geboeid uit de trein gehaald”, visualiseert de regionale omroep. Vanwege de arrestatie was een deel van het station afgesloten. Nieuwsuur-journalist Johann de Graaf was aanwezig op het station en hij liet via Twitter weten dat er veel politie aanwezig is.

Opnieuw op slot
Rond 15.30 uur werd het station vrijgegeven en meldde de NS dat de treinen weer gingen rijden. Om 15.50 uur werd dit bericht ingetrokken en ging het station opnieuw op slot. “In verband met de aanhouding van nog twee andere verdachten voor een andere situatie is het station in Zwolle nogmaals kort ontruimd geweest”, laat een woordvoerder van de politie weten. De twee personen werden aangehouden op het stationsplein. Waar zij van verdacht worden is onbekend. Korte tijd later moest de politie voor de derde keer in actie komen. Op het station liep iemand rond met een bijl. Deze persoon kon snel door agenten overmeesterd worden. “Voor zover nu bekend gaat het om drie incidenten die niets met elkaar te maken hebben”, vult de zegsman aan.

Vanwege de politieacties was het treinverkeer rond Zwolle gestremd. De NS meldde dat er geen treinen reden tussen Zwolle en Meppel, en ook niet in de richtingen van Enschede, Emmen en Deventer. Even na 16.00 uur werd het treinverkeer weer opgestart.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *