Tienjarig lustrum van Ganymedes in teken Nashville verklaring

nieuws
Foto: COC Groningen - Drenthe

Het tienjarig lustrum van LHTBQ-studenten vereniging Ganymedes staat helemaal in het teken van de Nashville verklaring. Dit vanwege alle commotie van de afgelopen weken.

De Nashvilleverklaring is een document waar de ondertekenaars uit conservatief christelijke hoek zich uitspreken tegen transseksualiteit, het homohuwelijk, polygamie en seksuele onreinheid. De verklaring wil hier normen en waarden ontleend aan de bijbel zoals huwelijkstrouw tegenover stellen.

Met een symposium over homo-emancipatie en een druk feestprogramma hoopt de vereniging de LHBTQ gemeenschap een positieve boost te geven. “In de media lijkt het soms alsof groepen tegenover elkaar staan, maar wij willen laten zien dat er juist veel overlap is. Onze vereniging heeft bijvoorbeeld ook hetero leden die bij ons komen voor de open en ongedwongen sfeer”, legt voorzitter Max van der Meer uit.

De belangrijkste gast is Ellie Lust.  Zij kreeg landelijke bekendheid als boegbeeld van de LHBTQ gemeenschap binnen de politie en ondertussen heeft ze ook naam gemaakt als tv-persoonlijkheid.

Tijdens de feestelijkheden wordt ook geld opgehaald voor de Groningse stichting die zich inzet voor homoseksuele en transgender asielzoekers die niet worden geloofd door de IND. De festiviteiten zijn van 20 t/m 23 februari.