Studenten overleden gitaardocente kunnen naar uitvaart in Servië dankzij crowdfundactie

nieuws
Foto: Hanzehogeschool

Dankzij een crowdfundactie, opgezet door de Amerikaanse gitaardocent en klassiek gitarist Jeremy Hiniker, kunnen zestien studenten van de overleden gitariste en docente Sabrina Vlaskalic haar uitvaart in Servië bijwonen.

Met de crowdfundactie is tot nu toe een geldbedrag van bijna 9000 euro opgehaald, een bedrag ruim boven de benodigde 7000 euro die nodig was om de reis naar Servië te financieren. “Nu we het doel hebben bereikt, zullen eventuele extra donaties worden gebruikt om meer studenten te helpen om naar Sabrina’ s begrafenis te reizen,” zo schrijft Hiniker.

“Samen met vele anderen in de klassieke gitaarwereld en daarbuiten was ik geschokt toen ik hoorde dat Sabrina was overleden. Ik wilde een manier vinden om te helpen en reikte me aanvankelijk uit naar haar partner, Jorrit Douwes. We besloten om deze crowdfundactie te beginnen om de reizen voor haar gitaar-studenten te financieren naar haar begrafenis in haar geboorteland, Servië,” zo schrijft Hiniker bij zijn crowdfundactie via Facebook.

De 29-jarige Vlaskalic overleed donderdagmiddag na een ongeluk met een vrachtwagen op de rotonde bij de Van Iddekingeweg en de Vondellaan. Vlaskalic was hoofdvakdocente klassiek gitaar aan het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool in Groningen en een internationaal bekend musicus.

Deel dit artikel: