SP: Plaats mobiele straatverlichting bij lange storing

De raadsfractie van de SP wil tijdelijke straatverlichting op plekken waar niet meteen reparaties plaatsvinden. Daarom moeten bewoners donkere straten aanmelden bij de gemeente en het meldpunt van de SP.

Na een geslaagde actie voor straatlantaarns in de bloemenbuurt in de Oosterparkwijk, heeft de SP ook uit andere straten en buurten klachten gekregen. De socialisten vinden dat de gemeente moet zorgen voor goede straatverlichting, om gevoelens van onveiligheid te voorkomen worden.

In onder andere de Vinkenstraat en de Radesingel doen de straatlantaarns het al een tijdje niet. Mensen voelen zich onveilig en kunnen bovendien obstakels als auto’s en drempels niet goed zien. De SP wil daarom tijdelijke, mobiele straatverlichting als snelle reparaties niet mogelijk zijn.

Deel dit artikel:

  1. Zou het niet beter zijn dat de gemeente het beheer van straatverlichting weer in eigen beheer gaat nemen? In het verleden belde je de gemeente met de melding dat de straatverlichting defect was en nog diezelfde (werk)dag werd het dan gerepareerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *