Slachtoffer potloodventer Stadspark: “Dit was echt heel naar.”

nieuws
foto: Roel Breet

“Ik dacht altijd dat ik keihard zou lachen als dit mij zou overkomen, maar dit was echt heel naar,” zo vertelt een 29-jarige vrouw nadat zij vrijdagmiddag slachtoffer werd van een potloodventer in het Stadspark

“Het was een behoorlijk donker stuk van het Stadspark en er was niemand anders in de omgeving, heel intimiderend.” Het slachtoffer van de schennispleger raakte na het zien van de man niet in paniek, maar is wel hard weggefietst: “Ik heb daarna direct mijn moeder gebeld. Die heeft meteen 112 gebeld en de politie ingelicht. Binnen vijf minuten waren er vier politieauto’s die de omgeving hebben uitgekamd. Ik heb zelf ook nog een half uur achter in een politieauto gezeten om hem te zoeken.”

Volgens het slachtoffer ging het om een kalende blanke man tussen de 1.70 en 1.80 lang, gekleed in een korte zwarte jas en tussen de 45 en 60 jaar oud. Begin december werd al een 27-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor schennispleging in het Stadspark

Deel dit artikel:

 1. “Slachtoffer”? Zullen we de dingen een beetje in perspectief blijven zien? En welke vrouw van 29 belt eerst haar moeder, in plaats van de politie?

   1. @O. Kars: welke aannames doe ik volgens jou? De volgorde van de telefoongesprekken staat letterlijk zo in het artikel.

    En ik blijf de term “slachtoffer” voor deze situatie overtrokken vinden. Natuurlijk schrik je als er zo’n sneue engnek uit het struweel springt, en ze heeft het juiste gedaan door onmiddellijk hard weg te fietsen. Maar zichzelf tot “slachtoffer” benoemen maakt háár weer een beetje sneu.

  1. Coos, sommige mensen hebben gewoon een goede band met zijn/ haar moeder. Wat jij blijkbaar niet hebt, want jij kan het blijkbaar niet begrijpen.
   Ik vind mensen die zo reageren zoals jou sneu. Heb je niks beters te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *