RUG wint diversiteitsprijs van Nederlandse Natuurkundige Vereniging

nieuws
Foto: Rijksuniversiteit Groningen

De eerste ‘Diversiteitsprijs’ van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging is maandagavond gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De prijs is bedoeld voor de natuurkunde-instelling met het beste open diversiteitsbeleid in de praktijk.

Decaan Jasper Knoester nam de prijs in ontvangst uit handen van Diederik Jekel, voorafgaand aan de wetenschappelijke bijeenkomst Physics@Veldhoven. De winnaar ontving een plaquette en het recht om het logo van de NNV-Diversiteitsprijs 2018 te voeren.  Een delegatie van de jury ging bij genomineerde instellingen op bezoek. De jury kon uitgebreide en zeer openhartige gesprekken voeren, waaruit vooral het beeld blijft hangen dat er in recente jaren veel ten goede is veranderd in de deelnemende instellingen instellingen.

Volgens de jury faculteit vervult de Faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen een voortrekkersrol op het gebied van diversiteit, zowel nationaal als internationaal. Meest prominent hierin is het Rosalind-Franklinprogramma, ontstaan uit een initiatief van de faculteit en inmiddels universiteitbreed ingevoerd.