Protestactie trekt zo’n honderd advocaten

nieuws

De protestactie van advocaten voor de rechtbank aan het Guyotplein heeft woensdagochtend ongeveer honderd deelnemers getrokken.

Advocaten in het noorden van het land legden enige tijd het werk neer om in toga te protesteren tegen de herziening van de gefinancierde rechtsbijstand. De plannen van minister Dekker staan woensdagmiddag op de agenda in de Tweede Kamer.

Volgens de advocaten maakt deze herziening een einde aan goede en onafhankelijke rechtsbijstand voor mensen met een lager inkomen. Volgens Rob Geene, deken van de Orde van Advocaten in Noord-Nederland blijkt uit de plannen van Dekker dat een overheidsorgaan moet gaan bepalen of het noodzakelijk is dat bij een rechtszaak een advocaat wordt ingeschakeld. En dat terwijl de meeste zaken in de sociale advocatuur juist tegen diezelfde overheid worden gevoerd.

Deel dit artikel:

  1. De rechtbank gaat alleen nog diensten draaien voor mensen en bedrijven met vermogen, de gewone man/vrouw worden ondanks dat ze gelijk hebben gewoon kapot geprocedeerd.
    De regering gaar voorbij aan één hele belangrijk consequentie namelijk dat de mensen die geen rechtsbijstand kunnen veroorloven hun gelijk persoonlijk met geweld gaan halen. Welkom in Nederland van de criminelen van de VVD, de betuttelaars van de Christen Unie en de volks verlakkers van de D’66.

  2. Dus dat betekend dat wij als volk met een laag inkomen ons mogen laten mishandelen ,en dus geen rechten meer hebben pluspuntje voor wooncoöperatie`s die mensen bedreigen en zwaar mishandelen dus de overheid doet hier aan mee dit is een schijn democratie mensen worden op allerlei manieren in de steek gelaten,plus advocaten hebben straks minder werk waarvoor hebben deze mensen geleerd om weer afgeschaft te worden dus de overheid beslist of jij een advocaat nodig bent ondanks dat ze niet weten wat jou is overkomen dit gaat te ver veel te ver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *