Politie Groningen zoekt bankpasdieven

nieuws

In Groningen is sinds november vorig  jaar een criminele groepering actief die het gemunt heeft op portemonees en bankpassen van voornamelijk bejaarde Groningers. Dinsdagmiddag heeft de politie beeldmateriaal van de daders gepubliceerd.


Zowel op 10 als op 22 november jl. werden bankpassen gestolen van inwoners van de Stad, tijdens en na het doen van boodschappen. Op 10 november 2018 zagen twee vrouwen kans om de portemonnee van een 90-jarige dame in Groningen te stelen. De vrouw had in de stad een boodschap gedaan en liep terug naar haar woning.  Op donderdag 22 november werd in een supermarkt in Groningen de portemonnee gestolen van een 34-jarige inwoonster uit Groningen.

Vermoedelijk is de bende ook actief geweest in Stadskanaal, waar op vrijdag 23 november een man en een vrouw kans zagen om bij een 80-jarige inwoner van Stadskanaal binnen te komen. De verdachten hebben misbruik gemaakt van de situatie en kans gezien om zijn pinpas te stelen. Met deze pas werd geld opgenomen in Stadskanaal, Haren, Utrecht en Antwerpen.

Na onderzoek van beeldmateriaal wat opgenomen was door bewakingscamera’s werd duidelijk dat de twee vrouwen die betrokken waren bij de diefstal van de portemonnees van de 90-jarige en 34-jarige inwoners van Groningen, geld pinden met de gestolen bankpassen in Groningen en Stadskanaal.

Door beelden van deze verdachten te publiceren wil de politie achter de identiteit van deze vrouwen komen. Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren: Via 0900 – 8844, via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000 of het Team Criminele Inlichtingen via 079 – 3458 999