Ook in Groningen zorgen om Nashville-verklaring

De Nashville-verklaring houdt ook in Groningen de gemoederen bezig. Ongeveer 250 predikanten en SGP-Kamerlid Kees van der Staaij tekenden het document dat onder andere stelt dat homoseksualiteit goedkeuren zondig is.

Ynte de Groot, predikant en de eerste man die in 2001 in Groningen met een andere man trouwde, kan zich niet vinden in de verklaring: “Het zijn selectieve argumenten en die zijn als een soort grabbelton uit de bijbel geplukt,” aldus de predikant. Verder maakt De Groot zich voornamelijk zorgen over het feit dat jonge mensen niet zichzelf kunnen zijn in hun gemeenschap.

Ook Stadskerk VBG laat in een reactie weten het niet eens te zijn met de verklaring: “Als het gaat om dit soort persoonlijke thema’s, willen we juist samen onderweg zijn met LHBT’ers, en ons niet tegenover hen plaatsen via wat voor verklaring dan ook”, laat de kerk in een reactie weten.

Deel dit artikel:
Adverteren?