Ook in Groningen zorgen om Nashville-verklaring

De Nashville-verklaring houdt ook in Groningen de gemoederen bezig. Ongeveer 250 predikanten en SGP-Kamerlid Kees van der Staaij tekenden het document dat onder andere stelt dat homoseksualiteit goedkeuren zondig is.

Ynte de Groot, predikant en de eerste man die in 2001 in Groningen met een andere man trouwde, kan zich niet vinden in de verklaring: “Het zijn selectieve argumenten en die zijn als een soort grabbelton uit de bijbel geplukt,” aldus de predikant. Verder maakt De Groot zich voornamelijk zorgen over het feit dat jonge mensen niet zichzelf kunnen zijn in hun gemeenschap.

Ook Stadskerk VBG laat in een reactie weten het niet eens te zijn met de verklaring: “Als het gaat om dit soort persoonlijke thema’s, willen we juist samen onderweg zijn met LHBT’ers, en ons niet tegenover hen plaatsen via wat voor verklaring dan ook”, laat de kerk in een reactie weten.

Deel dit artikel:

 1. Godsdienstvrijheid is niet de vrijheid anderen lastig te vallen met je eigen regeltjes. Zo’n verklaring moet je dus maar in je verenigingsblaadje zetten en niet naar de landelijke media sturen.

 2. Laat de kerk( gemeenschappen) die het NIET met de nashville verklaring eens zijn dan nu massaal de regenboog van hun kerk(toren) laten wapperen

 3. Oog redactie kunnen jullie iets kritischer naar de stadskerk kijken? Op hun eigen website zegt een voorganger in een preek in 2017 nog over homoseksualiteit dat homoseksualiteit niet normaal is.

 4. Wouter Holsappel, let even op. De stadskerk heeft op de eigen website een preek staan waarin homoseksualiteit als niet normaal wordt uitgelegd en in strijd met de bedoeling van God met de mensheid.

  1. Jammer dat u zo selectief en sturend reageert. Ik denk niet dat u zich open heeft gesteld voor wat de voorganger met deze preek heeft willen zeggen, maar enkel erop uit bent negatief te zijn over de kerk. Ik heb de preek zelf juist ervaren als niet veroordelend (en vind ook hier de reactie van de Stadskerk mooi) en nodig dan ook een ieder uit om de preek te luisteren en zelf een oordeel te vormen.

   1. Als het aan bepaalde typen ligt, is de acceptatie van homo’s pas volledig als iedereen jubelend neerknielt voor Conchita Wurst op een eenhoorn.

    Kan de hysterici zeggen: zolang er (orthodoxe) gelovigen zijn, gaat dat niet gebeuren. Sterker: gelovigen gaan de huidige heerschappij van Taliban der Liberalen ruimschoots overleven.

   2. Helaas voor jou VSH, gaat dat niet gebeuren en zal het Gezonde Humane Verstand orthodoxe religieuze en verstikkende dogma’s gelukkig steeds verder gaan beteugelen. Ook in Nederland lopen kerken steeds meer leeg.
    En nee, met Conchita Wurst en dat soort protserige exorbitante ijdelheid heb ik (ook) he-le-maal niets.

   3. Lars, u veronderstelt dat ik de preek niet beluisterd heb en zomaar wat roep om de Stadskerk te beschadigingen.Dat is niet zo. Ik vind dat de stadskerk eerlijk moet zijn. Zij wijzen de verklaring af omdat het een methode is die de Bijbel gebruikt als een stok.om mee te slaan. Zij kiezen voor een subtiele benadering. Een omgeving creëren waarin mensen zich durven uitspreken om vervolgens uit te leggen dat hun geaardheid in strijd is met Gods Woord. Door te roepen dat zij tegen de verklaring zijn wekken zij de schijn dat zij homoseksualiteit niet afwijzen. Dat doen ze wel

 5. Homo of hetero zijn. Iedereen heeft het recht om dat voor zich zelf te bepalen. Maar we vervallen in Nederland in een discussie waar bij de homo wereld zich ineens over alles voelt aangesproken. Als je een opmerking maakt over het homo zijn dan krijg je de volle laag over je heen in Nederland .mag iedereen misschien een eigen mening hebben. We hebben toch die vrijheid. ik vind dat er veel te veel aandacht aan dit soort onzin in de kranten geschreven wordt.
  En wat zegt zo,n manifest nu nog. Het zegt meer over deze kerk hoe kort zuchtig ze zijn.
  Nogmaals laat iedereen het zelf bepalen en laten we elkaar respecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *