Nieuw programma van Groninger museum en theater De Steeg

nieuws
Foto: Andor Heij

Het Groninger Museum ontwikkelt in samenwerking met theater De Steeg, een theatergezelschap van volwassen theatermakers en jonge acteurs, een educatief programma met theatrale rondleidingen in het museum. 

Het programma bestaat uit twee delen. Eerst krijgen leerlingen les in de klas en daarna krijgen ze een rondleiding in het Groninger Museum van acteurs van het theatergezelschap. Zo wordt beeldende kunst verbonden met theater. Hierdoor willen de organisaties de verhalen achter de werken en kunstenaars tot leven brengen. Kinderen kunnen zo op een laagdrempelige manier in aanraking komen met verschillende kunstvormen.

Het programma sluit aan op een project van het Groninger Museum dat gericht is op families die in de stad wonen. Met het project wil het museum meer Stadjers enthousiast maken voor een museumbezoek. Na de wijk Vinkhuizen is nu Beijum aan de beurt. Daarom kunnen bovenbouwleerlingen van basisscholen uit die wijk in het voorjaar als eerste kennis maken met de rondleidingen.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *