Niet veel maar ook niet minder katholieken

nieuws

In het noorden was de katholieke kerk altijd kleiner dan in de rest van het land. Maar de daling die elders op gang is vindt hier niet plaats.

Het aantal katholieken daalt jaarlijks in Nederland met 55.000. Het bisdom Groningen-Leeuwarden blijft qua aantal ongeveer gelijk, iets meer dan 100.000. De Radboud Universiteit in Nijmegen houdt het allemaal bij.

Nederland telde vorig jaar nog 3,8 miljoen katholieken, ongeveer een vijfde deel van de bevolking.

Deel dit artikel:

 1. Wat ben ik blij dat mijn ouders, grootouders en over grootouders een vrije geest hadden en zich niet lieten inpalmen door sprookjesboeken. Schijnbaar worden er steeds meer mensen verstandig, behalve dan van die domme religies die zelfs groeien. Volgens mij was het altijd al een groot geheim wat er met jonge jongetjes gebeurde, dat vertelden mijn ouders al voor het allemaal openbaar werd de afgelopen jaren. Wie heeft hen de hand boven het hoofd gehouden?

  1. Heerlijk om de waarheid te hebben hè? Dat dachten miljoenen voor jou ook. Pas maar op, want de wetenschap is ook maar een geloofsovertuiging, en over een paar honderd jaar zullen ze net zo over jou denken als jij nu over anderen.

   1. “Pas maar op, want…”
    (reactie Ben Wijdbeens)

    Typische reactie van een gelovige, ronduit eng 😥
    Wat heerlijk en rustgevend toch om VRIJ te kunnen leven, zonder dogma’s en verstikkingen van wat voor religie dan ook.
    Ik raad het iedereen aan <3

 2. De katholieke Kerk is een fantastische Kerk. Natuurlijk zijn er de schandalen (geweest), maar dat kun je de hele Kerk niet kwalijk nemen.

 3. Dus goed nieuws dat het hier goed gaat met de kerk. En dat uitgerekend in een gebied dat bekend staat als communistische regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *