Jorden van Foreest wint in 6e ronde van de Rus Fedoseev

sport
foto Alina L'Ami

De 19-jarige Groninger schaker Jorden van Foreest heeft in de 6e ronde gewonnen van Vladimir Fedoseev in de Masters van Tata Steel Chess 2019 in Wijk aan Zee.

Van Foreest kwam in het middenspel slechter te staan met de witte stukken. De Rus deed echter een aantal mindere zetten, waardoor de Groninger de partij naar zijn hand wist te zetten. Door de zege heeft Jorden nu 2 punten uit 6 partijen. In Hoogeveen in oktober vorig jaar had Van Foreest in een match nog 3-3 gelijkgespeeld tegen de nummer 28 van de wereld.

Aan kop in de Masters staan de Rus Nepomniachtchi, de Chinees Ding, de Noorse wereldkampioen Carlsen en de Nederlander Giri met 4 uit 6.

In de Challengers, de groep onder de Masters, speelde de 17-jarige Lucas van Foreest met zwart remise tegen het grote 14-jarige Duitse talent Vincent Keymer.  Lucas staat in de middenmoot met 3 punten uit 6 partijen.