Jonge Socialisten: ‘Nieuw college zet in op armoedebestrijding’

nieuws

De coalitieonderhandelingen tussen GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie zijn in volle gang. Het is van belang de partijen aan de armoede te herinneren en dit hoog op de agenda zetten zeggen de Jonge Socialisten.

Er zijn in Groningen circa 750 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank, in totaal zo’n 2700 personen. In Groningen groeit één op de vijf kinderen op in armoede. Die kunnen vaak niet op schoolreis, geen zwemdiploma halen, geen fiets kopen en er staat misschien niet elke dag warm eten op tafel. Dit leidt tot stress en schaamte. Hier speelt de gemeente een grote rol, door het Kindpakket kunnen kinderen wel op schoolreis, een zwemdiploma halen en een gratis fiets krijgen. Nog lang niet alle ouders in armoede maken hier gebruik van. Daarom is het noodzakelijk dat de gemeente ervoor zorgt dat het Kindpakket meer bekendheid krijgt. JS wil de vaste lasten zoals gas, water en licht omlaag en betere isolatie. Ook zo kunnen de vaste lasten flink naar beneden, denkt de JS.

Het aanpakken van de schuldenproblematiek is essentieel. De gemeente Groningen heeft contact met woningcorporaties, energiemaatschappijen en zorgverzekeraars, die  kunnen een melding doen wanneer iemand niet betaald heeft, zodat de gemeente in een vroegtijdig stadium schuldhulpverlening kan geven.  JS wil een versoepeling van het kwijtscheldingsbeleid. ‘Dit zal mensen met schulden weer perspectief bieden’. Aldus de Jonge Socialisten.

 

Deel dit artikel:

 1. Met openzetten van poorten van Europa voor volstrekt kansloos Afrika (kunnen Marrakech wel b het Kalergi Coudehove noemen) zijn dit praatjes voor de buhne.

  Massa-immigratie en een verzorgingstaat gaan niet samen. Wat vinden de Jonge Socialisten belangrijker? Laten verdwijnen van armoede of de omvolking van de Europese volken? Is geen schijntegenstelling, maar de keiharde werkelijkheid. Kleur bekennen.

  In tegenstelling tot de Jonge Socialisten ben ik voor Fort Europa. Louter kansrijke immigratie; Indiaase IT specialisten en dergelijke. En een hele royale check naar VN voor opvang in de regio.

  1. Die dubbele standaard wat betreft het etno-nationalisme van FvD-ers is altijd zo lachwekkend.

   Als het om kolonialisme gaat hoor je altijd over de zeehelden die strenge wateren bevaarden, op zoek naar ongetemde landen en rijkdommen, en die worden geëerd als de helden van weleer, wiens handen de bakens van de Neerlandsche cultuur en rijkdommen hebben opgebouwd. Echter wanneer we het vervolg van deze ”over grenzen heen”-kijkende VOC attitude ervaren dan wordt er al snel gehuild over de ”omvolking van Europese volken”, en over die drommelse globalisten die onze nationale identiteit ondermijnen. Is geen schijntegenstelling, maar de keiharde werkelijkheid. Kleur bekennen.

   1. Heb helemaal niets met VOC gebeuren. “Glorie” van voorvaderen straalt op geen enkele manier op mij af. Met dat soort nationalisme heb ik niets. Vind gewoon de mobndiale diversiteit aan culturen iiets om te verdedigen. Woonde ik in het Amazonegebied dan zag ik het oprukken van het Portugees met lede ogen aan.
    Heb ook geen negatief oordeel. In die tijd was dat de manier waarop de volkeren met elkaar omgingen. En de Europeanen waar daar een tijdje het beste in. Onzinnig om daar met een 21 eeuwse morele bril naar te kijken.

    Maar het is gewoon kieze geblazen. Of miljoenen Afrkanen met slappe praatjes over dat ze succesvolle profvoetballer (of rapper) gaan worden, of een verzorgingstaat. Kan er niets anders van maken.

    Het cynische is dat de Jonge Socialisten die zich tegen armoede verweren, niet weten dat hun partijtop steun geeft aan het plan Kalergi Coudenhove, dat behalve genociidiaal (op Europese massa) ook nazistisch is. Een blanke elite die heerst over een creoolse geatomiseerde massa.

    Punt is: wil je geen armoede, bouw dan een muur om Europa!

   2. Wij kennen de VOC inderdaad wel goed. in Afrika, Suriname, Antillen, Indonesië waren ze ook blij met de VOC mentaliteit van de Nederlanders. Net als de Indianen de tijden nog herdenken dat Colombus Amerika nog niet had ontdekt.

    Om te voorkomen dat in NL hetzelfde gebeurd; waarbij de rijkdom van de verzorgingsstaat wordt geplunderd door Afrikaanse en Arabische moderne VOC-ers kunnen we maar beter wat hoge dijken opwerpen.

  2. Wat is dat toch altijd met dat fatalistische denken? Dus er zijn miljoenen Afrikanen die hier naar binnen stromen als we geen muur om ons heen bouwen, en bovendien kunnen we die mensen alleen indelen in extreem succesvol óf extreem armoedig. Misschien is het realistischer om groepen mensen te bekijken als.. groepen mensen! Je weet wel; een mixed bag waar van alles tussen zit; waarvan waarschijnlijk het gros ergens tussen niveau profvoetballer en armoedzaaier in zitten. Niet zo heel anders dan dat we al gewend zijn.

   Maar je hoeft je volgens mij überhaupt helemaal geen zorgen te maken over deze hypothetische groep Afrikanen die bij ons aan de deurbel slingeren. Migratie richting Europa is drastisch aan het dalen en als we nou even ons best doen om de herkomstlanden van veel migranten niet zo erg meer uitbuiten voor grondstoffen en arbeid kunnen ze er daar sociaal-economisch gezien er ook weer bovenop komen, waardoor mensen ook minder reden hebben om te vertrekken.

   1. Grotendeels met je eens. Wel drie belangrijke verschillen van inzicht.

    Door 68’ers en neoliberalen is burger sterk geïndividualiseerd; prachtig beschreven in Elementaire deeltjes. Als we immigranten nodig hebben, dan zijn het degenen die burgerzin en gemeenschapszin meenemen. Degenen die komen, komen echter meestal met ambities die het eigen belang (inclusief familie) niet overstijgen. We zijn zelf dus al “Ikke-Ikke” genoeg.

    Verder gaat massa-immigratie/globalisme en behoud van mondiale culturele diversiteit slecht samen. Californicatie? Vind ik jammer. Dure plicht om waar je je ook bevindt in te zetten voor behoud van die cultuur. Mits hij niet zo achterlijk is als die van de Taliban.
    Weg met onze cultuur (oikofobie) en het debiele white guilt, vind ik net zo achterlijk als het verheerlijken/trots zijn op iets waar je part nog deel aan hebt, of trots zijn dat je (puur toeval) ergens geboren bent.

    Tegenover twee geslaagde voetballers (Hetshi en Gibril Sankoh), staan honderdduizenden in de marge levende Afrikaanse immigranten. Afrikaanse immigratie is geen succesverhaal. Doe mij maar Chinezen. Misschien kan de armoede in Nederland verdwijnen, en de verzorgingstaat blijven bestaan.

 2. Denk dat er zonder VOC nog maar weinig van de door jou aangehaalde drommelse globalisten over zouden zijn gebleven. Denk dat men zo snel als mogelijk in die landen beter de predikanten en imams geboortebeperking kan laten prediken om zo te voorkomen dat Afrika over een jaar of 30 een 2 1/2 miljard inwoners kennen, dat zijn er nu nog 1.25 miljard. Hoe wil jij die voeden, een inkomen laten genereren, laten wonen, scholing geven, enz.enz. Of gaat dat als het aan GL ligt ook allemaal deze kant uitkomen?

  1. Juist, want alléén in Afrika worden de komende 30 jaar mensen geboren.
   Eng hoor, een miljard Afrikanen die dan allemaal naar Nederland komen en onze verantwoordelijkheid zijn.

   Als je echt zo bang bent voor zo’n scenario moet je misschien eens nadenken over hoe de situatie waar deze mensen geboren worden verbeterd kan worden, in plaats van ervan uitgaan dat zij collectief besluiten richting het noorden te trekken. Als we grondstoffen uit Afrika nou eens in Afrika laten en met die landen een relatie opbouwen vanuit handel en diplomatiek in plaats vanuit exploitatie, zodat de leefomstandigheden daar dusdanig verbeteren dat we allemaal niet meer wakker hoeven te liggen van de miljarden migranten die blijkbaar over 30 jaar komen.

   1. Dat roep ik al dertig jaar, nu er enige vorm van verbetering s gekomen, zie je dat zij, welke een paar duizend dollar bezitten, dit geld niet in eigen land of regio gebruiken, maar vooral om richting Europia af te reizen. Die zien de bui zelf ook al hangen. Al je goede bedoelingen ten spijt, enkel met geboortebeperking ga je het in en op deze wereld redden. En dan maakt het niet uit of je blank (zal wel niet meer uitgesproken mogen worden) andersgekleurd, geel, rood of blauw bent. Deze wereld gaat echt niet ten onder als de CO2 beperkende doelen niet gehaald gaan worden, maar enkel en alleen door overbevolking.

 3. Hoe hypocriet kun je zijn? De moederpartij van de Jonge Socialisten (PvdA) wil juist wel dat mensen in armoede leven omdat het dan makkelijker is om ze onder bedreiging en onbetaald te werk te stellen. Zelf betaald werk vinder wordt immer bestraft. De mensen die het werk voorheen deden kunnen dan ook in de armoede terecht komen en zo zorgen ze voor een vicieuze cirkel. Wat is wethouder Van der Schaaf er trots op. https://alexsanderhesse.nl/leerwerkplek-of-dwangarbeid/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *