Japanner Itakura voor anderhalf seizoen gehuurd door FC Groningen

sport
Japanners in Groningen Foto: Sportphotoagency.com

FC Groningen heeft zich voor de komende anderhalf jaar verzekerd van de diensten van Ko Itakura. De verdedigende middenvelder wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Manchester City.

De 21-jarige Japanner speelde tot voor kort bij Vegalta Sandai, dat hem huurde van Kawasaki Frontale. Deze transferwindow werd jeugdinternational Itakura overgenomen door Manchester City en direct verhuurd aan FC Groningen. De FC heeft nu met Doan en Itakura twee Japanners in de selectie.

Itakura komt dinsdag in Nederland aan, waar hij medisch gekeurd zal worden. Of de Japanner zaterdag tegen Heracles al inzetbaar is, is niet bekend.

Deel dit artikel:

  1. Het lijkt zo langzamerhand een beetje op “paniekvoetbal” van de staf met de huurlingen.Nu spelers voor lange(re) tijd vastleggen en zelf over een paar maanden afzwaaien.

  2. Blij mee.

    Kunnen we toch iets makkelijker een bod ter grootte van een kleine drie miljoen voor Memisevic accepteren. Ook omdat Doan bij vertrek van Memisevic (maatjes met Doan), met Itakura (ja, ze waren in Japan al vrienden) nog een vriend in Groningen houdt. Doan zal al wel verkocht zijn, maar hopelijk zien we een blije Doan nog een half seizoen schitteren in het Groen Wit.

    Filmpje op YouTube ziet er veelbelovend uit. Snelheid, power, lengte, redelijk technisch, inzet; Itakura lijkt het allemaal te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *