“Informatie rond bomenkap A28 had beter gekund”

nieuws

De gemeente erkent dat de communicatie rond de bomenkap langs het Noord Willemskanaal, begin december vorig jaar, beter had gekund. Dit naar aanleiding van vragen van de Partij voor de Dieren en 100% Groningen.

De bomenkap werd op het laatste moment afgeblazen toen omwonenden spontaan een demonstratie begonnen. Zij zouden door de kap hun barrière tegen het geluid en de fijnstof van de A28 kwijtraken. Daar komt bij dat de aanpak van de zuidelijke ringweg en het deel van de A28 bij het Julianaplein forse vertraging oploopt.

Volgens de gemeente was al in 2014 bekend dat de bomen zouden verdwijnen. De brief over de aanstaande kap die de aannemer op 28 november j.l. stuurde aan de bewoners van de woonschepen in het kanaal, kwam eigenlijk te laat. Volgens de gemeente was er sprake was van een ongelukkige gang van zaken. De aannemer heeft beloofd de communcatie te zullen verbeteren.

Deel dit artikel: