Hond voor de klas op Fiduciaschool

nieuws

De Fiduciaschool aan de Distributiestraat krijgt op 22 en 29 januari bezoek van Marieke van Dusschoten-Lemmers van het Sophia SnuffelCollege met haar bulldog Boelie.

Het doel van dat college is, te zorgen voor een veilige omgang tussen hond en kind. Daarmee kunnen hondenbeten bij kinderen voorkomen worden en neemt de angst voor honden af. In ons land vinden jaarlijks 150.000 bijtincidenten plaats, vooral bij jonge kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een hondenbeet met 86% afneemt als kinderen het gedrag van honden juist interpreteren.

De vrijwilligers leren de kinderen de lichaamstaal van honden begrijpen en er op een goede manier op te reageren. Ze leren onder meer te zien of een hond boos is, en wanneer je hem wel of niet kunt aaien. Na afloop van de lessen krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *