Gaslekkage in woning snel onder controle

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

In een woning aan de Walstraat in de wijk Binnenstad-Oost werd maandagavond een gaslucht geroken. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

“De melding van de lekkage kwam rond 19.45 uur bij ons binnen”, vertelt brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd. “Bewoners in een woning roken gas en hebben daarop het alarmnummer gebeld waarop wij met een bluswagen ter plaatse zijn gekomen.” Behalve de brandweer werd ook de Energiewacht en energiebedrijf Enexis door de meldkamer ter plaatse gestuurd. “Bij aankomst van ons brandweervoertuig stonden de bewoners al buiten. Dat is ook volgens protocol. Als je het alarmnummer belt en je meldt dat je een gaslucht ruikt in je huis dan wordt altijd geadviseerd om buiten te wachten op de brandweer.”

Brandweerlieden hebben in de woning een controle uitgevoerd. “Ze hebben de gaskraan bij de ingang van de woning dichtgedraaid en vervolgens een meting uitgevoerd. Daarbij werd geen gas meer gemeten. Daarop zijn wij weer teruggekeerd.” Enexis gaat het euvel verder herstellen. Hoe de lekkage kon ontstaan is onbekend.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *