FC Groningen verliest oefenduel van FC Köln

sport
Foto: Sportphotoagency.com FC Groningen - Vitesse.

FC Groningen speelde dinsdagavond een oefenduel tegen FC Köln en verloor de wedstrijd van de Duitsers met 3-1. Het oefenduel was het begin van het trainingskamp dat de Groningers houden in Duitsland ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

FC Groningen begon het duel in de beoogde basisopstelling van Danny Buijs. Dit betekende een basisplaats voor Thomas Bruns en Illias Bel Hassani op het middenveld en voor Kaj Sierhuis in de spits.

FC Groningen begon prima aan het oefenduel en kwam naast een bal op de paal niet in gevaar. De ploeg van Danny Buijs kwam dan ook na 19 minuten spelen op voorsprong. Jeffrey Chabot gaf een lange bal naar voren die vervolgens kon worden doorgekopt door Kaj Sierhuis die zo Thomas Bruns wist te bedienen: 0-1. Beide ploegen kregen in het restant van de eerste helft kansen maar van een doelpunt kwam het niet.

Na rust bracht Danny Buijs 10 nieuwe veldspelers binnen de lijnen. Waar FC Groningen duidelijk het B-team posteerde bracht Köln juist meer ervaring in het veld. De tweede helft had dan ook een heel ander wedstrijdbeeld waar Köln over het algemeen de bovenliggende partij was.

Het kwam dan ook niet uit de lucht vallen dat FC Köln op gelijke hoogte kwam. In de 51e minuut kon Drexler in de 16 meter makkelijk binnen schieten.

FC Groningen kwam niet aan voetballen toe. Danny Buijs galmde regelmatig door het bijna lege stadion en liet uiteindelijk Tom van de Looi terug zakken naar de laatste linie om zo meer verdedigende zekerheid in te bouwen. Tevergeefs: Jhon Cordoba bracht de stand na 67 minuten voetballen, na slecht wegwerken van Groningen, op sierlijke wijze op 2-1.

In de laatste minuut van de wedstrijd deed Clemens nog een laatste duit in het zakje door op de rand van de 16 meter een vrije trap mooi achter doelman Sergio Padt te krullen.

FC Groningen verblijft tot en met vrijdag in Duitsland en zal vrijdag naar alle waarschijnlijkheid nog oefenen tegen MSV Duisburg. Woensdag en donderdag heeft Danny Buijs de mogelijkheid om te schaven aan zijn elftal.

3-1:
90′ Clemens (FC K)
67′ Cordoba (FC K)
51′ Drexler (FC K)
19′ Thomas Bruns

Opstelling FC Groningen tweede helft: Padt, Miguel, Kramer, van der Kaap, Absalem, Reis, van de Looi, Hrustic, Mendes Moreira, Breij, van Kaam

Opstelling FC Groningen eerste helft: Padt, Zeefuik, te Wierik, Chabot, Handwerker, Memisevic, Bruns, Warmerdam, Bel Hassani, Sierhuis, Mahi

 

 

Deel dit artikel:

  1. Wanneer je nieuwe spelers moet inpassen dan moet je die zoveel mogelijk laten spelen in de beoogde opstelling.
    Om dan in de rust het hele team te wisselen is oerdom van Buijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *