“Door dit kunstwerk heb ik grenzen kunnen verleggen”

In het schoolgebouw van het Maartenscollege in Haren vindt donderdagavond een bijzondere expositie plaats. Op de tentoonstelling zijn werken te zien die door leerlingen zelf gemaakt zijn.

“Het is het zogenaamde Why Art-project wat je hier ziet”, zegt 4 VWO-leerling Laura Oosting terwijl ze naar een gang wijst waarin diverse kunstwerken te zien zijn. “Aan het begin van dit schooljaar kregen we de opdracht om contact te zoeken met een kunstenaar en om ons te verdiepen in zijn of haar stijl en dit vervolgens toe te passen in het kunstwerk dat we moesten maken.”

“Ik heb een schilderij gemaakt waarop ik zelf samen met mijn broer te zien ben”, vertelt Silve van der Wal. “Ik heb een hechte band met mijn broer. Ook zo hecht dat als hij vroeger op jonge leeftijd sip was, ik ook dat sippe gevoel had. Dat heb ik proberen te verwerken in mijn kunstwerk, waarbij ik ook echt dat doordringende heb willen laten zien waar de kunstenaar om bekend staat waar ik mee heb samengewerkt. Zelf had ik niet zoveel met kunst, maar door deze opdracht zijn er wel deuren opengegaan en heb ik grenzen kunnen verleggen.”

De tentoonstelling is donderdagavond te zien op het Maartenscollege.