Doan met Japan naar achtste finale Azië Cup

sport
Foto: Sportphotoagency.com Ritsu Doan heeft gescoord tegen PEC Zwolle.

FC Groningen-speler Ritsu Doan heeft zich met Japan geplaatst voor de achtste finale van de Azië Cup. De tweede groepswedstrijd werd door Japan met 0-1 gewonnen van Oman.

Eerder wist Japan al met 3-2 van Turkmenistan te winnen, waarbij Doan goed was voor één doelpunt. In de wedstrijd tegen Oman scoorde Doan niet, al was hij daar twee keer heel dichtbij. De aanvallende middenvelder werd zes minuten voor het einde van de wedstrijd gewisseld.

Woensdag 16 januari speelt Japan nog tegen Oezbekistan in groep F van de Azië Cup. De achtste finale van Japan wordt gespeeld op 19 of 20 januari, afhankelijk van de klassering in de groep. Voor FC Groningen betekent dit dat de club in ieder geval tot die tijd geen beroep op hem kan doen.

Deel dit artikel: