Bouw Feringa Building kan van start

De bouw van de Feringa Building van de Faculty of Science and Engineering kan alsnog beginnen. De RUG heeft een aannemer gevonden die de klus wil uitvoeren. Dat meldt de Universiteitskrant.

De Feringa Building komt in de plaats van het verouderde en te klein geworden Nijenborgh 4. Het gebouw biedt plaats aan 1400 studenten en 850 medewerkers. Het wordt aardbevingsbestendig en de laboratoria worden trillingsvrij. Het zou over drie jaar af moeten zijn. Het gebouw is genoemd naar de Groninger nobelprijswinnaar Ben Feringa.

De RUG stopte in juli 2017 met de aanbestedingsprocedure omdat het pand vanwege de aantrekkende economie veel te duur zou worden. Na onderzoek is gebleken dat er flink bezuinigd kan worden. Bovendien wordt het gebouw tachtig meter naar het zuiden verplaatst, zodat het in één fase gebouwd kan worden, in plaats van twee fases.