Wegverkeer wekenlang omgeleid na beschadiging Borgbrug

De Borgbrug is donderdag ernstig beschadigd na een aanvaring door een binnenvaartschip. Dat heeft vervelende gevolgen voor het wegverkeer.

Om de exacte schade te kunnen bepalen moet Rijkswaterstaat het brugdek vrijdag naar een werf transporteren. Naar verwachting kan het scheepvaartverkeer vanaf vrijdagmiddag weer gebruik maken van het Eemskanaal. De stremming voor het wegverkeer gaat zeker enkele weken duren. Er is een omleidingsroute ingesteld via de nabijgelegen Driebondsbrug.

Een aannemer is direct begonnen met een eerste onderzoek om de schade vast te stellen. Er vindt op zo kort mogelijke termijn overleg plaats met provincie, gemeente en andere belanghebbenden om te kijken welke aanvullende maatregelen genomen moeten worden om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Deel dit artikel:

  1. Die rottige schepen! Doorlopend aanvaringen! Paddepoelsterbrug, Oostersluis, Borgbrug enz. enz . En natuurlijk de Friesenbrücke.Kijkt men niet uit of zo? Wij moeten als bestuurders aan strenge eisen voldoen en machinisten van treinen ook. Waarom die schepen dan niet? Zware straffen zijn op z’n plaats.

  2. Vroeger, ja vroeger zat er een brugwachter op deze brug, iemand welke nadat een schip de Oosterlsuis had verlaten, bij mist of ander slecht zicht regelmatig een schipper via de marifoon opriep of deze wist waaar hij zich bevond. Nu dat door de (lang leve de) automatisering is afgeschaft en mensen zonder bezieling met de scheepvaart bruggen openen op afstand, wil dit wel eens de mist ingaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *