Vuurwerk in de Stad: Waar wel en waar niet?

nieuws

Het uitgaanscentrum van Groningen is al jaren vuurwerkvrij, maar dit jaar zijn er een aantal nieuwe vuurwerkvrije zones bijgekomen in de stad. Een overzicht van alle vuurwerkvrije zones vind je hier:

Het uitgaansgebied in de binnenstad, inclusief Grote Markt en Vismarkt, is net als vorig jaar aangewezen als vuurwerkvrije zone. Ook de gebieden rondom de ziekenhuizen blijven vuurwerkvrij. Nieuw zijn de vuurwerkvrije zones rondom kinderboerderij Eelderbaan en manege Sontweg.

De vuurwerkzones zijn om mens en dier te beschermen tegen het gevaar, de schade en de overlast van vuurwerk. Samen met hulpdiensten, studenten en binnenstadondernemers voert de gemeente dit jaar weer campagne voor een veiliger feest. Zij vragen bezoekers om geen vuurwerk af te steken in het centrum, onder het motto ‘Welkom in de binnenstad, maar laat je vuurwerk alsjeblieft thuis’.