“Uitgezette kinderen lopen grote schade op”

Kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland wonen en alsnog uitgezet dreigen te worden, kunnen ernstige schade oplopen in hun emotionele, sociale en lichamelijke ontwikkeling. Dat blijkt uit een donderdag verschenen rapport.

Dat wordt door 38 hoogleraren en drie beroepsorganisaties onderschreven. Daarom is uitzetten onverantwoord. Het geldt voor 400 kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland wonen maar buiten het kinderpardon vallen. De opstellers van het rapport concluderen dat deze groep extreem kwetsbaar is vanwege de voortdurende stress en een gebrek aan stabiliteit.

Hoogleraar Erik Scherder zegt: “De chronische stress waaraan deze gewortelde kinderen blootstaan, kan ernstige gevolgen hebben voor hun hersenontwikkeling. Dat maakt dat je inmiddels niet meer kunt verwachten dat ze zich nog kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving na uitzetting.”

Volgens orthopedagoog Elianne Zijlstra van de RUG bedreigt de jarenlange angst voor gedwongen uitzetting hun ontwikkeling in ernstige mate. Dit heeft grote gevolgen voor hun huidig functioneren en voor hun toekomst.

Deel dit artikel:

 1. M.a.w. kom als economische vluchteling vooral met kinderen naar ons land zorg dat je procedure op procedure stapelt en je krijgt uiteindelijk waarvoor je gekomen bent.
  Sinds de jaren 70 zijn er ontiegelijk veel miljarden in Afrika gestoken en nu 50 jaar later is nog steeds alles hetzelfde, en dan komen de vluchtelingen organisaties altijd met dezelfde drogreden dat het komt door de ‘bazen’ van de desbetreffende landen en natuur gerelateerde problemen.
  De werkelijkheid is dat veel geld aan de strijkstok blijft hangen vooral binnen de organisaties zelf en continue geld investeren op een verkeerde manier, en daar is een reden voor namelijk dat met deze ‘route’ hun eigen bestaansrecht blijven behouden.

  1. Volgens mij is het al sinds de jaren 50. Anyway, enige wat je ziet sinds de hulpverlening in Afrika is opgestart is een enorme bevolkingsgroei. En nog kunnen ze zichzelf niet redden. Water naar de zee dragen dus.

   Ze moeten er condooms heen sturen IPV eten en laat de natuur de rest maar doen. Als ze thriven, heel mooi gun ik iedereen en anders lost de natuur het wel op. De westerse wereld kan niet het hele continent Afrika opvangen, al helemaal niet met die enorme geboortecijfers.

   Niet perse alleen in Afrika maar over de gehele wereld gezien, overbevolking is probleem nummer 1 niet het klimaat. Pak overbevolking aan en het klimaatprobleem zogenaamd veroorzaakt door de mens lost zichzelf op. Maar ja het hebben over overbevolking is vanwege bijna elk soort geloof een taboe om over te hebben. En kapitalisme is gebaseerd op groei en kapitalisme werkt niet goed bij inkrimping van de bevolking, daarom ook een taboe om het te hebben over overbevolking. Overigens ben ik tegen communisme.

 2. Zieligdoenerij met als doel Nederland te verkwanselen. Opvang in de regio en procedures zo kort mogelijk maken. En personen uit veilige landen uitsluiten van procedure.

 3. Ja en dat moet je de “””””hulpverleners””””” als advocaten etc zwaar aanrekenen. Die rekken de procedures terwijl ze WETEN dat het kansloos is. Allemaal voor eigen gewin waaronder geld van de belastingbetaler innen. En waarschijnlijk ook nog een veer in de kont van de omgeving van oooow ben jij sociaal en goed bezig. En ondertussen hopen dat het in de media komt dat deze kanslozen een pardon kunnen krijgen. Walgelijke praktijken.

  Over de ruggen van kinderen dus. En wie krijgen de schuld? Iedereen en alles die realistisch denkt. Vieze praktijken en walgelijke mensen die zich hiermee bezig houden, een wortel voorhouden die ze in 99% van de gevallen toch nooit te pakken krijgen. Geen enkele vorm van realisme en schaamte hebben deze “hulpverleners”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *