OOG-presentatrice is jongste nieuwslezer op landelijke radio ooit

nieuws

Een bijzondere dag was het woensdag voor OOG Tv-presentatrice Elin Stil. De achttienjarige Stil maakte haar debuut als nieuwslezer op Radio 10 en is daarmee de jongste nieuwslezer op de landelijke radio ooit.

“Ik ben echt ontzettend blij”, zegt Stil. “Dit is wel een droom die werkelijkheid wordt hoewel ik het ook wel heel erg spannend vond.” Dat de jongste nieuwslezer van Nederland haar debuut maakt bij Radio 10 is niet zo heel vreemd. “Tijdens mijn eerste rondleiding bij Talpa kwam ik Rob van Someren (presentator Somertijd op Radio 10, red.) tegen. Hij zei toen tegen mij dat ik bij hem mocht komen nieuwslezen als ik daar klaar voor was. En vandaag was dus die dag.”

Elin Stil begon haar journalistieke carrière in 3-havo van het CSG Augustinus. Door de school werd ze uitgedaagd om een maatschappelijke stage te volgen in een vakgebied dat haar interesse had. Omdat de journalistiek haar wel wat leek klopte ze aan bij OOG Radio en Televisie. De stage die volgde beviel goed en daarom bleef het talent actief bij de stadsomroep als onder andere radio- en televisiepresentatrice, programmamaakster en verslaggeefster. Dankzij haar producties werd ze genomineerd voor een OLON Award, de belangrijkste prijzen die een lokale omroep kan winnen. Tijdens de uitreiking van deze prijzen in Hilversum kwam Stil in contact met Bart Jan Cune, hoofdredacteur nieuws bij Talpa Radio. De twee hielden contact en nadat de OOG-medewerkster een aantal demo’s had gestuurd loodste Cune haar binnen bij XM – The Talent Station. Daar werd ze in het nieuwslezen gecoached door Cobus Bosscha, Jantien van Tol en Demi Saulic.

Een filmpje van Elin haar debuut:

Deel dit artikel:

 1. nog meer bekenden:

  Jurgen van den Berg (NCRV Stand.nl, NOS Langs de Lijn)
  Jelle Brandt Corstius (VPRO Zomergasten, Van Moskou tot Magadan, Van Moskou tot Moermansk)
  Erik Dijkstra (Jakhals in De Wereld Draait Door, Bureau Sport, Per Seconde Wijzer)
  Wilfred Genee (De Wedstrijden, Veronica Inside)
  Bert Haandrikman (KRO-NCRV Helemaal Haandrikman)
  Tjitse Leemhuis (Radio Decibel, producer 3FM)
  Arjen Lubach (Zondag met Lubach)
  Martijn Middel
  Cunera van Selm (NOS Studio Sport)
  Nathan de Vries (Spuiten en Slikken)
  (bron wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *