“Ongehoord dat je op crossmotoren door De Onlanden trekt”

De laatste tijd trekken er steeds vaker crossmotoren door natuurgebied De Onlanden. Dit tot grote frustratie van Natuurmonumenten. “Ongehoord dat je dit met je botte kop doet.”

“Als je met een crossmotor door dit gebied trekt veroorzaak je ontzettend veel onrust”, vertelt boswachter Bart Zwiers. “Alles wat vliegen kan vliegt de lucht in en daarnaast beschadig je de flora. Ik kan niet begrijpen waarom mensen dit doen.” Zwiers heeft het idee dat het om een kleine groep gaat die door heel Noord-Drenthe crosst. “Ze rijden via de paden en wegen in het gebied, maar ze crossen ook door de weilanden in het natuurgebied en richten daarmee heel veel schade aan.”

“Ze stoppen echt niet als ik halt roep”
Boswachters van Natuurmonumenten hebben de bevoegdheid om mensen staande te houden. “Denk je echt dat als ik een hand op steek en halt roep dat ze dan stoppen? Ze maken direct een manoeuvre van 180 graden en vluchtten weg. Ik heb al eens in een wilde kamikaze-actie mijn fiets er voor gegooid maar daar reden ze gewoon over heen. Achtervolgen is ook geen optie omdat ik op mijn fiets nooit die honderd kilometer per uur haal die zij rijden.”

“Kom eens zonder crossmotor langs in De Onlanden”
Zwiers hoopt dat mensen uit de omgeving van deze vandalen hen op hun gedrag aanspreken. “Daarnaast zijn ze van harte welkom om hier eens zonder crossmotor in De Onlanden langs te komen. Ik leid ze dan graag rond om hen te laten zien welke schade ze aanrichten.” Zwiers adviseert mensen die crossmotoren aantreffen in het gebied om direct de politie te bellen.

Deel dit artikel:

  1. TRiets dat er enkele lieden op cross motoren, welke deze toch ergens in de nabije omgeving van hun aanhanger moeten hebben gereden, of uit een bestelbust hebben gehaald. Gelet op de vele anti voertuig app aanhangers/vrienden van de boswachter met een smartphone moet het toch geen probleem geven dit al append te achterhalen.
    Zet er toch een hek omheen, dat is het enige wat er nog aan dit cultivaturgebied ontbreekt. En stel gelijk een verbod in voor het overige gemotoriseerde verkeer wat al een jaar of 60-70 langs de randen van dit gebied rijdend de campings en andere nu nog openbaar toegankelijke wegen bevolkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *