Na sloop nog geen start nieuwbouw Heymansgebouw

nieuws

Na de voortvarende sloop van de oude aanbouw van het Heymansgebouw -gedurende de zomermaanden werd er met veel kabaal stevig doorgewerkt- is het al enkele maanden stil in de oude Hortustuin.

“Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de stand van zaken rondom de herbouw van de aanbouw aan het Heymansgebouw. Wanneer gaan ze beginnen? De architect, aannemer, afdeling vastgoed en de faculteit werken nog aan het omzetten van de ontwerptekeningen tot uitvoeringsplannen. Deze plannen zijn op dit moment nog niet afgerond. Een exacte datum van start bouw is daarom nog niet te geven, maar zal niet eerder zijn dan eind maart 2019. Alle partijen houden rekening met een bouwtijd van een jaar,’ schrijft de Rijksuniversiteit Groningen.

Momenteel staat op de plek alleen de goudkleurige bovenbouw op palen. De daaronder gelegen kantine en oude bibliotheek zijn gesloopt.  De op de foto getekende nieuwbouw onder de bovenbouw moet nog gerealiseerd worden.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *