MariaBode: ‘Chinese ‘sekte’ vestigt zich in Groningen’

nieuws

In Groningen woont een bestuurslid van een in China verboden kerk. De MariaBode, ‘onafhankelijk Rooms Katholiek Dagblad’, schrijft: ‘Chinese ‘sekte’ vestigt zich in Groningen’.

Het gaat volgens het katholieke dagblad om de Kerk van de Almachtige God. ‘Sinds twee maanden staat het Groningse adres in het handelsregister. Het huis ziet er gesloten uit. Desgevraagd meldt een buurtbewoner dat de gordijnen van de huurwoning altijd dichtzitten en dat er een Chinese alleenstaande man woont.’ De MariaBode meldt verder dat de beweging in Nederland nauwelijks bekend is en de pers ook niet te woord staat. ‘Ook China-expert Garrie van Pinxteren van de Groningse universiteit heeft nog nooit van de kerk gehoord’.

Op Facebook heeft de uit China verbannen kerk ruim duizend volgers.

Deel dit artikel: