Leerlingen Gomarus runnen eigen winkel

Leerlingen van het Gomarus College in de stad runnen sinds dinsdag hun eigen winkel. De schoolwinkel werd feestelijk geopend door internetondernemer Ben Woldring.

Het gaat om derdejaars leerlingen VMBO die het vak Economie en Ondernemen in hun pakket hebben zitten. “Vorig jaar kregen we de opdracht om een plan te ontwikkelen voor een eigen onderneming”, vertelt één van de leerlingen. “In het begin was dat best wel moeilijk want waar kies je voor, en wat is haalbaar.” Uiteindelijk werd gekozen om een schoolwinkel te beginnen waar behalve eten en drinken ook noodzakelijke schoolspullen verkocht worden. “Dit hebben we gepresenteerd aan de directie van de school en die waren zo enthousiast dat het ook echt gerealiseerd is.”

De bedoeling is dat leerlingen de winkel ook zelf gaan runnen. Dit betekent behalve de inkoop en verkoop van spullen ook het bijhouden van de boekhouding en de inrichting van de winkel. “Ik vind het ontzettend leuk dat we deze mogelijkheid krijgen omdat we hiermee precies uitgelegd krijgen hoe het runnen van een bedrijf in zijn werk gaat.”