Het laatste uur voor Haren FM

nieuws

Zaterdag 29 december zal de Harense lokale omroep, Haren FM, voor het laatst in de lucht zijn. Door de herindeling moet de omroep stoppen met uitzenden.

Op de laatste zaterdag van 2018 zendt de omroep de hele dag uit en houdt ze open huis. Met de beëindiging van de lokale omroep van Haren komt er een einde aan tien jaar programma’s gericht op de bewoners van Haren.

De Omroep Organisatie Groningen (OOG) gaat nu de nieuwsvoorziening voor Haren verder verzorgen. Een aantal medewerkers van Haren FM zal dan ook verhuizen naar de Groningse Lokale Omroep. De werktitel daarvan is voorlopig “Haren Doet”. Dit programma zal door Heleanne Prins en Kevin van der Laan worden gemaakt.

Zaterdag 29 december is de laatste uitzenddag. Die dag houdt de omroep open huis. Iedereen is dan welkom in de studio in het Gorechthuis aan de Hortuslaan 1 in Haren. Diverse artiesten verlenen medewerking. Het wordt een uitzending waarin veel verassingen mogelijk zijn.

Het laatste uur van de omroep wordt een bijzonder uur. In een gesprek met Auke van Hal wordt met de oprichters Ernst Krol en Willem Prins teruggeblikt op de start van de omroep, op 30 januari 2009. Toen opende de toenmalige Burgemeester Mark Boumans de omroep. Ook al snel gebeten door het radio virus heeft hij als enige burgemeester in Nederland een eigen radioprogramma gehad, waarmee Haren FM landelijke bekendheid kreeg. Mark Boumans zal het laatste uur aanschuiven. Willem Prins begon toen de uitzending met een column, hij zal nu ook de zender daarmee sluiten.