GVH boycot “hypocriete” afscheidsfeestjes van Haren

nieuws

De partij Gezond Verstand Haren (GVH) laat alle feestelijkheden rond het afscheid van de gemeente Haren aan zich voorbij gaan. GVH heeft zich altijd hevig verzet tegen een fusie met Groningen en Ten Boer.

Maandag is de laatste gemeenteraadsvergadering in Haren en daarna is er een etentje. GVH doet niet mee en noemt het zelfs hypocriet: “Het college negeert de raad al meer dan een jaar. Moties en amendementen worden genegeerd en bewust niet uitgevoerd. De fractie is niet van plan om ‘voor de vorm’ op kosten van de inwoners met dit college te gaan eten. Sterker nog, we denken dat ze ons echt niet gaan missen. Het respect is er nooit geweest voor GVH. Dan lijkt zo’n etentje ons wat hypocriet”.

Donderdagmiddag en avond wordt op het Raadhuisplein met theater, muziek en hapjes in een tent afscheid genomen van de gemeente Haren. Ook daar gaat GVH niet heen: “Dat is vooral leuk voor de 25% van de inwoners, die deze herindeling als een feest zien. Wij denken niet dat wij daar in een feeststemming zouden zijn”.

GVH werd in 2009 opgericht en stapte in 2014 in het college van B&W van Haren met Mariska Sloot als wethouder. Na drie jaar ging GVH uit het college, vanwege de perikelen rond de herindeling. Sloot blijft de belangen van Haren vertegenwoordigen, want ze werd vorige maand gekozen in de nieuwe gemeenteraad van Groningen. Dit keer als vertegenwoordiger van de fractie Stad en Ommeland, die twee zetels kreeg. De Stadspartij, GVH en Algemeen Belang uit Ten Boer fuseerden tot die partij.

Deel dit artikel: