Groningse zet pilprobleem op de kaart

nieuws

Chantal Kuipers uit Groningen kreeg te maken met de vervelende gevolgen van het maandenlange tekort aan anticonceptiepillen. Ze ging over tot handelen en zette het probleem op de kaart. Meer dan dat.

Het lukte haar het probleem voor haarzelf voor enige tijd op te lossen. Ze helpt andere vrouwen door het in het leven roepen van de #vrouwensteunenvrouwen op Twitter.

De zaak heeft inmiddels ruime aandacht in de media gekregen. Hier kunt u Kuipers terugzien bij Pauw (item begint na 21 minuut 30 sec), hier een artikel uit het AD en hier vindt u de Libelle.

Deel dit artikel:

  1. De anticonceptiepil en andere hormonale pillen: niet aan beginnen!!! Rommel. Helaas wordt de anticonceptiepil nog steeds door artsen voorgeschreven terwijl er een heleboel andere alternatieven zijn die zowel voor mens als (ander seksueel)dier vele malen lichaamsvriendelijker zijn. In de trant van dokter Corrie: men neme…het (vegan) (mannen-/vrouwen)condoom…Of gewoon golden oldie: het bijhouden van de maandelijkse cyclus (met de app Clue, thermometer of de Ladycomp..)

    1. Juist ja! Je kunt veel beter luisteren naar (anonieme) reacties op internet in plaats van je eigen (huis)arts! Die (huis)artsen zijn toch maar kwakzalvers die geld aan je willen verdienen! Het is 1 groot complot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *