GIJS Groningen speelt uitwedstrijd in eigen huis

sport
Foto: Gerrie van der Boom FotoKlick Fotografie GIJS tegen Heerenveen.

Omdat de ijshockeyhal in Thialf zeker tot 1 februari volgend jaar niet gebruikt kan worden, speelt GIJS Groningen de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen het UNIS Flyers Toekomst-Team uit Heerenveen in de eigen hal in Kardinge.

De laatste ’thuiswedstrijd’ voor de Groningse IJshockeyclub in 2018 was afgelopen weekend tegen Amsterdam. Maar omdat de ijshockeyhal bij Thialf niet gebruikt mag worden zolang niet duidelijk is of het gebouw veilig genoeg is voor gebruik, spelen alle teams van de UNIS Flyers uit Heerenveen hun wedstrijden op andere plaatsen. “Wij zijn blij dat wij onze Noordelijke buren hiermee kunnen helpen om toch de wedstrijden te kunnen blijven spelen,” zo laat GIJS Groningen weten via haar website.

GIJS Groningen staat op dit moment bovenaan in de Eerste Divisie van het Nederlandse IJshockey.