‘Ga weg met je toeristische lijstjes’

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het weekblad Elsevier plaatst een uitgebreide kritische noot bij de CNN-constatering dat de stad bij de beste plekken van Europa hoort. ‘Ga weg met je toeristische lijstjes’.

‘Het werd groots gebracht dat CNN juist Groningen verkoos als één van de 17 beste plekken om in Europa te bezoeken. Leuk voor de lokale afdeling city marketing, maar met de groeiende toeristische overlast van stedentrippers zit vrijwel niemand nog te wachten op zo’n nominatie .

In tijden van groeiend verzet tegen massatoerisme in steden zit niemand nog te wachten op een vermelding op zo’n lijstje. De verwachting is dat het toerisme alleen maar toe zal nemen. Waar er in 2017 zo’n 18 miljoen toeristen naar Nederland kwamen, verwacht toerismebureau NBTC in 2030 zo’n 30 miljoen toeristen. 30 miljoen toeristen. In Nederland. En die moeten allemaal ergens heen. Amsterdam is inmiddels verloren, dus laat de andere steden liever een goed bewaard geheim blijven.’

Lees het volledige artikel hier.

 

CNN: ‘Groningen wint van Amsterdam’

Deel dit artikel:

 1. Een promotie dat is gekocht door de gemeente Groningen.

  Wij hebben sowieso een document in handen van The Guardian, ook deze krant is hiervoor ingezet om Groningen te promoten, een document waaruit blijkt dat deze promotie is gekocht door de gemeente Groningen.

  We hebben ons destijds anders voorgedaan. Mochten jullie belangstelling hebben voor dit document, dan hoor ik het wel. Onder één voorwaarde, dat jullie dit ook publiceren?

  1. The Guardian heeft inderdaad zeer veel artikelen over Groningen. Ik ben wel benieuwd uit welk document dat moet blijken en dat zou uiteraard vervolgens getoetst moeten worden.

   1. Jammer dat je geen bron hebt of link kunt produceren.
    Ik had het eerlijk gezegd ook niet verwacht.

 2. Gelukkig gaan we afscheid nemen van de huidige gemeenteraad aka horeca en middenstand raad met als hobby megalomane projecten.
  Toeristenbelasting voor buitenlandse toeristen (exclusief Duitsers uit de deelstaat Nedersaksen en hanze stad Bremen) onbetaalbaar duur maken en het probleem is opgelost. De stad moet bewoonbaar blijven en geen pretpark voor tijdelijke bezoekers worden.

  In Parijs wonen nog amper echte Parijzenaren, in London zijn bijna alle oorspronkelijke bewoners naar de buitengebieden verdreven, in Amsterdam heeft de elite het centrum in beslag genomen, de meeste echte Amsterdammers wonen ondertussen in Almere.

 3. Wij ervaren hier al meer dan genoeg ellende met de tsunami aan studenten, je wilt er toch niet bij stilstaan dat er ook nog eens hordes toeristen deze kant uit gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *